«Δωρεά Βιβλίου για τη Φιλοζωία»

Ο κ. Νικόλας Δεληγεώργης, Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αφών Δεληγεώργη, επισκέφτηκε στις 23/4/2010 το Τμήμα Κτηνιατρικής προκειμένου να δωρίσει αντίτυπα του βιβλίου του στους φοιτητές.
Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μ. Ζουμπουλάκης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Απόστολος Γαλάτος, Δ/ντής της Χειρουργικής Κλινικής καλωσόρισαν τον κ. Δεληγεώργη και τον ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία του αυτή.
Σε μια σεμνή τελετή ο κ. Δεληγεώργης μίλησε από καρδιάς στους φοιτητές του Τμήματος για την απόφασή του να προχωρήσει στη συγγραφή ενός βιβλίου – εγχειριδίου συμπεριφοράς προς τα ζώα. Επιθυμία του είναι να αποτυπώσει προσωπικά του βιώματα με τα ζώα που έζησε μαζί και να τονίσει την ποικίλη χρησιμότητα της παρουσίας τους σε ένα σπίτι και την κοινωνία, ενώ αποτελεί βασικό του στόχο να διαδώσει το πνεύμα της φιλοζωίας στους ανθρώπους. Με ιδιαίτερη συγκίνηση απευθύνθηκε στους φοιτητές με την ευχή οι νεαροί αυτοί επιστήμονες να προσφέρουν ευσυνείδητα τις υπηρεσίες τους στα ζώα και τους ιδιοκτήτες τους, και να βοηθήσουν από την πλευρά τους με κάθε τρόπο στην καλλιέργεια του σεβασμού και της αγάπης προς τα ζώα.
Η τελετή έληξε με τη δωρεά του βιβλίου «Η Λουλού, ένα θαυμάσιο σκυλάκι» του κ. Νικόλα Δεληγεώργη, επίσημη παρουσίαση του οποίου θα γίνει στο Βόλο την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Click on any of the following photos to browse the event photo album.