Το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) της Κτηνιατρικής επισκέφθηκαν μαθήτριες και μαθητές της ΟΜ προσανατολισμού Θετικών Σπουδών του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας. Το Τμήμα της Κτηνιατρικής, ένα από τα δύο στην Ελλάδα (το άλλο έχει έδρα την Θεσσαλονίκη), είναι το μοναδικό ΑΕΙ στην Καρδίτσα και ανήκει στη Σχολή Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας (Π.Θ).

Οι μαθητές παρακολούθησαν μικρές διαλέξεις από το ακαδημαϊκό προσωπικό σχετικές με τη λειτουργία και το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν χώρους του Πανεπιστημίου: το Εργαστήριο ανατομίας, το Εργαστήριο χημείας τροφίμων καθώς κι αυτό της Ιχθυοπαθολογίας, την Χειρουργική και την Μαιευτική κλινική, εκτροφεία ζώων κα. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να δουν και να φωτογραφήσουν σκελετούς, οστά καθώς και έμβρυα, κυρίως, θηλαστικών.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του πενθήμερου προγράμματος «Open Days – Ανοιχτές Θύρες» (12-16/03) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας που αφορά επισκέψεις Λυκείων & Γυμνασίων με σκοπό την άμεση επαφή των μαθητών με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τις σπουδές στα Τμήματά του. Στόχος του προγράμματος ήταν η προβολή σύγχρονων επιστημονικών επιτευγμάτων, των ερευνητικών προσπαθειών του Π.Θ καθώς και της μεθοδολογίας της διδασκαλίας και έρευνας στον ακαδημαϊκό χώρο. Τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Στέλιος Αναστασόπουλος και κα Αλίκη Μπίτου.

Δείτε σχετικό άρθρο από την ΕΡΤ

Click on any of the following photos to browse the event photo album.