e-CLASS

Η πλατφόρμα UTH e-Class αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα και υποστηρίζει την υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser) χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων.

Κάντε ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

 

Συγγράμματα

Σε όλους τους φοιτητές δίνονται δωρεάν συγγράμματα (διδακτικά βιβλία, βοηθήματα, σημειώσεις) για κάθε μάθημα που έχει συμπεριλάβει στη δήλωση μαθημάτων του εξαμήνου. Ο κάθε φοιτητής δικαιούται μόνο ένα σύγγραμμα για κάθε μάθημα είτε είναι υποχρεωτικό είτε είναι επιλεγόμενο.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικης δήλωσης μαθημάτων ο φοιτητής θα δηλώνει ποια συγγράματα επιθυμεί να παραλάβει για κάθε μάθημα στην ιστοσελίδα του Εύδοξος (https://eudoxus.gr/).

Η σχετική διαδικασία περιγράφεται στην υπουργική απόφαση Φ.1/76244/Β3/30-6-2010 (ΦΕΚ 957/30-6-2010 τεύχος Β’).

Η λίστα των συγγραμμάτων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021 είναι διαθέσιμη εδώ.

Σύνδεση στο δίκτυο VPN του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (π.χ. ηλεκτρονική γραμματεία, αναζήτηση βιβλιογραφίας, δήλωση συγγραμάτων κτλ.) από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή συσκευές εκτός Δικτύου Π.Θ., θα πρέπει να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή OpenVPN.

Πληροφορίες και οδηγίες εγκατάστασης-χρήσης του OpenVPN θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Δικτύου Τηλεματικής.

Ηλεκτρονική γραμματεία

Για την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Γραμματείας από Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές εκτός Δικτύου Π.Θ., θα πρέπει να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή OpenVPN.

Πληροφορίες και οδηγίες εγκατάστασης-χρήσης του OpenVPN θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Δικτύου Τηλεματικής.

Είσοδος στην Ηλεκτρονική Γραμματεία.

Βιβλιοθήκη

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19

Στο Νομό Καρδίτσας το Παράρτημα της Βιβλιοθήκης στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα του Τμήματος Κτηνιατρικής. Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος Κτηνιατρικής βρίσκονται στο τέρμα της οδού Τρικάλων (έξοδος της πόλης προς Τρίκαλα). Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κτίριο των Αμφιθεάτρων. Στο ισόγειο είναι το αναγνωστήριο και στον πρώτο όροφο όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της βιβλιοθήκης.

Διεύθυνση:
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Παράρτημα Τμήματος Κτηνιατρικής
Τρικάλων 224, 431 00 Καρδίτσα

Τηλέφωνο:
24410 66080

Fax:
24410 66093

Email:
libvet@uth.gr

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 20:00

 

Προσφερόμενες Υπηρεσίες  
Αίθουσες μελέτης/εργασιών ΝΑΙ
Αναζήτηση πληροφοριακού υλικού/συλλογής στα βιβλιοστάσια (ράφια) ΝΑΙ
Δανεισμός – Ανανέωση – Κράτηση ΝΑΙ
Διαδανεισμός ΝΑΙ
Πληροφοριακή Εκπαίδευση ΝΑΙ
Υποστήριξη μαθημάτων ΝΑΙ
Υποστήριξη σε άτομα με αναπηρίες Υπό Ανάπτυξη
Χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού ΝΑΙ

 

Επίσης μπορεί να κανείς να επισκεφτεί τον ακόλουθο σύνδεσμο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για επιπλέον ενημέρωση σε σχέση με τον κατάλογο και τις υπηρεσίες της.

 

Υποστήριξη

Συμβουλευτική

Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής Φοιτητών/ριών του Εργαστηρίου Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εφόσον το επιθυμούν, να δεχθούν ψυχολογική στήριξη και βοήθεια για προσωπικές τους δυσκολίες και ανησυχίες, αλλά και να εκπαιδευθούν στην απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης και επίλυσης προβλημάτων που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 
Πρόσβαση Και Αναπηρία
 
Στόχος του κέντρου προσβασιμότητας “ΠΡΟΣΒΑΣΗ” (στα αγγλικά “ACCESS”) είναι η ενίσχυση της φυσικής, ακαδημαϊκής και κοινωνικής πρόσβασης των φοιτητών με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πιο αναλυτικά, οι στόχοι του “ΠΡΟΣΒΑΣΗ” είναι οι ακόλουθοι: α) να ενημερώσει και να υποστηρίξει ΦμεΑ προκειμένου να βελτιώσουν την πρόσβαση και την ένταξή τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και β) να ενημερώσει και να υποστηρίξει το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό σχετικά με τις διαφοροποιούμενες και ενταξιακές πρακτικές για ΦμεΑ. Γενικά, η αποστολή του “ΠΡΟΣΒΑΣΗ” είναι να δράσει προς την ανάπτυξη ενός προσβάσιμου και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλοντος για τους ΦμεΑ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.Στόχος της υπηρεσίας ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) είναι η καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες και/ ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) και των διδασκόντων τους, καθώς και η ενημέρωση και η υποστήριξή τους. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Για πρόσβαση στον Ιστότοπο “Πρόσβαση” πατήστε εδώ.
 
Παρενόχληση – Εκφοβισμός
 
Τόσο στο τμήμα Κτηνιατρικής όσο και σε ολόκληρο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν γίνεται ανεκτή καμία μορφή άμεσης ή έμμεσης διάκρισης, θυματοποίησης, εκφοβισμού ή παρενόχλησης και διασφαλίζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης. Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα εκφοβισμού, παρενόχλησης ή αρνητικής συμπεριφοράς, επικοινωνήστε με κάποιο μέλος της Επιτροπής Φοιτητικών Θεμάτων (Π. Γκουλέτσου, Α. Θεοδοσιάδου, Α. Σιδέρη) και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ERASMUS+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης (Ανώτατη Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Σχολική Εκπαίδευση, δραστηριότητες νεολαίας, κτλ). Το πρόγραμμα Erasmus+ δομείται σε 3 βασικές Δράσεις (Key Actions) για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νεολαία.

Η Δράση του προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης συνδέεται άρρηκτα με το πρόγραμμα Erasmus και επιχορηγεί την κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης σε Χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Το νέο πρόγραμμα Erasmus+ πήρε το όνομα του από τον προκάτοχο του εξαιτίας της μεγάλης του αναγνωρισιμότητας.

Η κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού στο εξωτερικό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική διότι τα οφέλη που αποκομίζουν οι μετακινούμενοι είναι πολλά. Μέσω της κινητικότητας οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και προσόντα, τα οποία συμβάλουν στη προσωπική τους ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους, να αναπτύξουν διαπολιτισμικές δεξιότητες, να εξελιχθούν σε Πολίτες της Ευρώπης, ενώ επιπλέον οι φοιτητές που μετακινούνται για πρακτική άσκηση μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε επιχείρηση /οργανισμό του εξωτερικού.  Επιπλέον, μέσω της κινητικότητας δίνεται η ευκαιρία στους καθηγητές και το προσωπικό των Ιδρυμάτων, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες.

Το πρόγραμμα Erasmus+ επιδιώκοντας να βοηθήσει νέους που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν έναν πλήρη κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβλέπει και τη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και οι φοιτητές θα πρέπει να απευθύνονται στις τράπεζες της χώρας τους.

Διευκρινίζεται ότι μόνο τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί με το Πανεπιστημιακό Χάρτη Erasmus+ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούν να υποβάλλουν στην Εθνική Μονάδα, αίτηση χρηματοδότησης δραστηριοτήτων κινητικότητας στο πλαίσιο της Δράσης αυτής.

Το ΙΚΥ έχει οριστεί ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ενώ τα Γραφεία Διεθνών Σχέσεων/Erasmus των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης έχουν αναλάβει τη διαχείριση του Προγράμματος. Κατά συνέπεια, οι φοιτητές θα πρέπει να απευθύνονται στο Γραφείο Erasmus του Ιδρύματός τους προκειμένου να ενημερωθούν και να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η λίστα των φοιτητών του Τμήματός μας που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ERASMUS+ είναι διαθέσιμη εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+ θα βρείτε εδώ

Οι διμερείς συμφωνίες του Τμήματός στα πλαίσια του Erasmus είναι διαθέσιμες εδώ.

Ακαδημαϊκή υπεύθυνος για το πρόγραμμα Erasmus+ είναι η κ. Λ. Αθανασίου (κιν: 6979513884 email: lathan@vet.uth.gr σταθ: 24410 66009) με αναπληρώτρια την κ. Ε. Βαλάση (κιν: 6978487283 email: evalasi@vet.uth.gr σταθ: 24410 66029)

 

Φοιτητικές Οργανώσεις

Σύλλογος Φοιτητών Τµήµατος Κτηνιατρικής Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τµήµατος Κτηνιατρικής Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας (‘Κένταυρος Χείρων’) ιδρύθηκε το 1996, έχει έδρα την Καρδίτσα και αποτελεί το θεσµοθετηµένο συλλογικό όργανο των προπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών του Τµήµατος. Στόχοι του συλλόγου είναι η διασφάλιση των δικαιωµάτων των φοιτητών/φοιτητριών, η καλλιέργεια των ιδανικών της ελευθερίας και της δηµοκρατίας, η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και η προσπάθεια για βελτίωση και προβολή του Τµήµατος Κτηνιατρικής και του κτηνιατρικού ε̟αγγέλµατος. Ο σύλλογος λειτουργεί σύµφωνα µε το εγκεκριµένο καταστατικό του. Στο σύλλογο φοιτητών δικαιούνται να εγγραφούν οι προπτυχιακοί/ές φοιτητές/φοιτήτριες του Τµήµατος, πλην όσων είναι µόνιµοι στρατιωτικοί ή έχουν ιδιότητα δηµοσίου υπαλλήλου. Ανώτατο συλλογικό όργανο του συλλόγου είναι η Γενική Συνέλευση των µελών του. Ο σύλλογος διοικείται από επταµελές διοικητικό συµβούλιο, το οποίο αναδεικνύεται µετά από εκλογές. Περαιτέρω, η εύρυθµη λειτουργία του συλλόγου εξασφαλίζεται µέσω των φοιτητών/φοιτητριών – υπεύθυνων έτους, οι οποίοι/ες αναδεικνύονται από κάθε έτος χωριστά.

International Veterinary Students Association Thessaly (IVSA)

Η International Veterinary Students Association (IVSA) είναι µη συνδικαλιστική και µη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία αξιοποιεί το δυναµικό και την αφοσίωση των φοιτητών κτηνιατρικής στην επιστήµη τους. Ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στη ∆ανία για την προώθηση και την εφαρµογή των κτηνιατρικών δεξιοτήτων, της εκπαίδευσης και της γνώσης στο διεθνή χώρο. Η IVSA Thessaly ιδρύθηκε το 2003 και επαναδραστηριοποιήθηκε το 2011, αποσκοπεί δε στην παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών σε όλους τους τοµείς της κτηνιατρικής επιστήµης. Αυτό επιτυγχάνεται µέσω της συνεργασίας µε άλλους κτηνιατρικούς ή φοιτητικούς φορείς, ώστε να υποστηρίξει τους φοιτητές του Τµήµατος Κτηνιατρικής του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας να έλθουν σε επικοινωνία µε άλλους φοιτητές και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράµµατα σε όλο τον κόσµο. Το 2012 ιδρύθηκε η IVSA Greece µε τη σύµπραξη IVSA Thessaly και IVSA Thessaloniki. Η IVSA Thessaly υποστηρίζει προγραµµάτων επισκέψεων φοιτητών κτηνιατρικής, µέσω των οποίων παρέχει τη δυνατότητα πραγµατοποίησης άσκησης σε ιδιωτικούς ή δηµόσιους κτηνιατρικούς φορείς της αλλοδαπής, µε αποτέλεσµα την ανταλλαγή γνώσεων και εµπειριών µε φοιτητές της αλλοδαπής και εν τέλει τη διεύρυνση των γνώσεων και δεξιοτήτων. Επίσης, η IVSA Thessaly διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων και κάθε χρόνο συνδιοργανώνει (µε IVSA Thessaloniki το Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής, το οποίο λαµβάνει χώρα εναλλάξ στην Καρδίτσα ή τη Θεσσαλονίκη. Για να επισκεφτείτε το λογαριασμό της IVSA Thessaly στο Instagram πατήστε εδώ.

 

 

elGreek