Φιλανθρωπικά Παζάρια

 

Το Τμήμα μας, με πρωτοβουλία της Γραμματείας, έχει κατά καιρούς διοργανώσει φιλανθρωπικά παζάρια (bazaar) για τη στήριξη ατόμων και οικογενειών με ανάγκη, καθώς και ιδρυμάτων της πόλης. Σημαντική βοήθεια στη διοργάνωση των φιλανθρωπικών δράσεων προσέφεραν οι φοιτητές του Τμήματος, αναπτύσσοντας την εθελοντική διάσταση της φοιτητικής ιδιότητας. Η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ, του Διοικητικού Προσωπικού και των Φοιτητών του Τμήματός μας συμμετείχαν στα bazaar είτε προσφέροντας, είτε αγοράζοντας κάποιο είδος. Τα bazaar ήταν ανοιχτά και για όλους τους πολίτες της πόλης της Καρδίτσας, οι οποίοι μπόρεσαν αντίστοιχα να συμμετέχουν και να προσφέρουν. Υπήρξε σχετική προσπάθεια να προβληθούν οι εκδηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ (π.χ. live σύνδεση με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό) ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών.

Αναλυτικά, η συνεισφορά των συμμετεχόντων έγινε με έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους τρόπους:

– διάθεση ρούχων, παιχνιδιών, παιδικών τροφών και λοιπών τροφίμων, για να δοθούν απευθείας σε άπορες οικογένειες

– διάθεση προσωπικών ειδών προς πώληση στο παζάρι

– αγορά έναντι χρηματικού αντιτίμου ειδών που εκτέθηκαν στο παζάρι

– βοήθεια στην οργάνωση και διεξαγωγή του παζαριού (στήσιμο πάγκων, πώληση, ταμείο)

– απευθείας χορηγία χρηματικού ποσού στο ταμείο

– μεσολάβηση σε εμπορικά καταστήματα της πόλης για εξασφάλιση έκπτωσης στην αγορά ειδών για τις άπορες οικογένειες.

 

Με τα συλλεχθέντα χρήματα του ταμείου έγιναν συγκεκριμένες δράσεις στήριξης ως εξής:

  1. Αγοράστηκαν πακέτα τροφίμων συγκεκριμένης αξίας τα οποία διανεμήθηκαν στις οικίες άπορων οικογενειών. Η επιλογή των οικογενειών έγινε σε κάθε περίπτωση με πρόταση κάποιου μέλους του Τμήματός μας που γνώριζε προσωπικά την κάθε οικογένεια, για λόγους αξιοπιστίας και διαφάνειας. Μάλιστα, τηρήθηκε αρχείο με το μπλοκ αποδείξεων για την παράδοση των ειδών σε κάθε οικογένεια όπως και αναλυτικό αρχείο με τα έσοδα και τα έξοδα στη Γραμματεία του Τμήματος.
  2. Αγοράστηκαν και διανεμήθηκαν προσωπικά με επίσκεψη των μελών της ομάδας Φιλανθρωπικής δράσης είδη ρουχισμού στο ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας και στο Γηροκομείο Καρδίτσας.
  3. Τα χρήματα διατέθηκαν για ειδικές θεραπείες κοριτσιού με σπάνιο επιληπτικό  σύνδρομο.

 

Πατήστε σε κάποια από τις ακόλουθες φωτογραφίες για να περιηγηθείτε στο φωτογραφικό άλμπουμ της εκδήλωσης.