Ιστοσελίδα και ραδιοφωνική εκπομπή για τη φοιτητική κοινότητα

Δύο δράσεις με κοινό όνομα και στόχο να μας κάνουν λίγη παρέα, αλλά κυρίως να αναδείξουν ότι

μπορούμε και τηρώντας τα εκάστοτε μέτρα, να αναζητήσουμε ακόμη περισσότερη.

Σε μια εποχή που περιορίζονται οι επαφές και οι παρέες και οι φοιτητές μας βρίσκονται μακριά από αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες και στέκια διασκέδασης, στη Συμβουλευτική υπηρεσία αυξάνονται οι αφηγήσεις που αποτυπώνουν τις δυσκολίες και τη μοναξιά αυτής της συνθήκης. Όλο αυτό το διάστημα λειτουργούμε αδιάκοπα (από 2/11 και πάλι μόνο με διαδικτυακές συνεδρίες, όπως στο 1ο lockdown), αλλά αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να σκεφτούμε τρόπους να υποστηρίξουμε τους φοιτητές μας και διαφορετικά, αλλά και πιο μαζικά, βοηθώντας περισσότερους από αυτούς που απευθύνονται σε εμάς. Θελήσαμε να γίνει κάτι που θα αναδεικνύει την κατανόησή μας για το πόσα ζητάμε από αυτή τη γενιά να στερηθεί.

Έτσι προέκυψε η ιδέα για δύο παράλληλες και συνεργαζόμενες δράσεις με ένα κοινό όνομα: UTH ACTERNATIVES.

Ο Μηνάς Γαβαλάς, απόφοιτος ΠΜΣ Χωροταξίας, φοιτητής Πολιτικών Μηχανικών και ιδρυτής του φοιτητικού ραδιοφώνου του ΠΘ (yuth radio) θα παρουσιάζει και θα επιμελείται μουσικά μία εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή. O Στέλιος Λαγάρας, τελειόφοιτος ΗΜΜΥ, Προπονητής Ακαδημίας Σκακιστών, κατασκεύασε και θα διαχειρίζεται έναν ιστότοπο. H Βαϊτσα Μακρέσια, τελειόφοιτη της Αρχιτεκτονικής, συνέβαλε σημαντικά στο στήσιμο της ιστοσελίδας και εμπνεύστηκε δημιουργικά το logo της και το κοινό όνομα.

Επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε όσα ακόμη επιτρέπονται, να προβάλλουμε δράσεις και πρωτοβουλίες, να κινητοποιήσουμε τη δημιουργικότητά μας, να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα.

Ιδέες, προτάσεις και συμμετοχή των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και ιδιαίτερα των φοιτητών μας, στο εγχείρημά μας, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

Η τεχνική υποδομή του yuth radio και η τρέχουσα συνθήκη μας επιτρέπει να είναι μόνος του ο παραγωγός και να υπάρχει σύνδεση με έναν μόνο καλεσμένο ανά εκπομπή.

Κάθε εβδομάδα και ένας διαφορετικός καλεσμένος/η, κυρίως μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, αλλά όχι μόνο, θα μας παρουσιάζουν θέματα για να διευκολύνουν τους φοιτητές μας να διαχειριστούν τις αλλαγές στη μαθησιακή διαδικασία και στη ζωή τους γενικότερα και θα προτείνουν εναλλακτικές. Οι εκπομπές και οι πληροφορίες που θα προκύπτουν από αυτές, αλλά και υλικό που θα μας στέλνετε, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα.

Ευχαριστώ θερμά τους φοιτητές που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη προθυμία και ζήλο και συμμετέχουν στην προσπάθειά μας, σας περιμένουμε όλες και όλους  στην παρέα μας, η φοιτητική ζωή είναι ακόμη εδώ.

Απόψε Δευτέρα 16/11 στις 22.00, εξ αποστάσεως παρέα με τον Μηνά, θα παρουσιάσουμε το αρχικό σκεπτικό μας, το οποίο πρόκειται να διαμορφώνουμε μέσα από την αλληλεπίδραση με εσάς.

Καλό σερφάρισμα, http://www.acternatives.uth.gr

Καλή ακρόαση, UTH ACTERNATIVES, κάθε Δευτέρα στις 22.00, http://yuth-radio.com/

Αγγελική Κωλέττη,

Ψυχολόγος, MSc., Πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια,
Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Φοιτητών