Εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες στην κτηνιατρική επιστήμη» ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που οργανώθηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στο τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στην Καρδίτσα.

Η εκδήλωση οργανώθηκε στo πλαίσιo του εορτασμού της Διεθνούς ημέρας για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, που τιμάται την 11η Φεβρουαρίου, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του τμήματος κ. Γρηγόρης Φθενάκης, ήταν και η εναρκτήρια μίας σειράς εκδηλώσεων του τμήματος με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας του. Στόχος της η ανάδειξη του ρόλου των γυναικών στην κτηνιατρική επιστήμη και η παρουσίαση των προοπτικών για το μέλλον, μέσα από τις εμπειρίες και τις προσεγγίσεις των επτά ομιλητριών.

Επίτιμη καλεσμένη και μία εκ των ομιλητριών ήταν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία είναι κτηνίατρος απόφοιτη του Α.Π.Θ. Η κ. Τελιγιορίδου, που συνοδευόταν από την βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Σιωροπούλου-Κατσιαβριά, μιλώντας για την εκδήλωση, πριν την έναρξη της, σημείωσε πως ζούμε σε μία εποχή που έχουμε κατακτήσει πολλά πράγματα σε ότι αφορά στην ισότητα των δύο φύλλων. Και πρόσθεσε πως παρότι πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά βήματα, με συνεργασία και συνεννόηση μπορούμε να αποδείξουμε πως δεν υπάρχουν κάποια διαφορετικά γονιδιακά χαρακτηριστικά, που διαφοροποιούν τον ρόλο της γυναίκας σε οποιοδήποτε τομέα.

Οι άλλες έξι ομιλήτριες ήταν η κ. Αθηνά Τραχηλη, κτηνίατρος πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, η κ Φωτεινή Αθανασοπούλου, κτηνίατρος, πρώην πρόεδρος τμήματος Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κ. Αθηνά Τζώρα, κτηνίατρος, Κοσμήτορας Σχολής Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κ. Σέβη Ασλανίδου, κτηνίατρος, προϊσταμένη τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας, η κ. Έφη Πολυβού φοιτήτρια κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η κ. Ιωάννα Λαλιώτου Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση εκτός των άλλων παρακολούθησαν ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Παπανούσκας, η επικεφαλής του Κεντρου Γυναικών Καρδίτσας κ. Καίτη Βελεσιώτη και ο Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Αντωνίου.

Δείτε σχετικό άρθρο από karditsalive.net

 

Πατήστε σε κάποια από τις ακόλουθες φωτογραφίες για να περιηγηθείτε στο φωτογραφικό άλμπουμ της εκδήλωσης.